В Україні відновили видачу е-рецептів через SMS-повідомлення

электронный,рецепт

Для пацієнтів відновили надсилання SMS-повідомлень для відпуску електронних рецептів на ліки.

"Надсилання SMS-повідомлень для відпуску е-рецептів відновлено. Пацієнти, як і раніше, зможуть отримати необхідні рецептурні ліки, вказавши номер рецепта та код його погашення – ця інформація надходить їм на телефон", – сказано в повідомленні МОЗ.

Раніше Міністерство охорони здоров’я тимчасово зобов’язало лікарів роздруковувати інформаційні довідки при оформленні електронного рецепта через затримки в роботі мобілного оператора "Київстар".

"Оскільки абоненти знову можуть отримувати SMS-повідомлення, від 26 грудня 2023 року надсилання SMS для е-рецептів буде здійснюватися у звичному режимі", – додали в Міністерстві.

Для погашення е-рецептів, створених у період з 15 грудня по 25 грудня 2023 року включно, пацієнт може використати код, зазначений в інформаційній довідці до рецепта. Додаткові дії від медичних працівників не потрібні.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.