Нові санкції ЄС вдарять по виробництву російських ракет та безпілотників,

дмитро,кулеба

До дванадцятого пакету санкцій Євросоюзу, що готується, включено важливий елемент – заходи, спрямовані на придушення здатності Росії виробляти ракети і безпілотники.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем у Брюсселі, передає Інтерфакс-Україна.

"Чотири важливі рішення перебувають у стадії розробки. Пакет санкцій, про який згадав Жозеп, – ми цінуємо зусилля, що продовжуються. Я хотів би підкреслити один конкретний елемент цієї пропозиції про санкції, а саме – заходи, спрямовані на придушення здатності Росії виробляти ракети і безпілотники. Деякі з цих заходів уже включені в пакет, і ми з нетерпінням очікуємо на їх прийняття державами-членами", – сказав Кулеба.

Також, за його словами, очікується рішення щодо використання заморожених російських активів з метою відновлення України.

Третя тема – рішення про запуск нового українського фонду для забезпечення макрофінансової допомоги Україні.

"Але перш за все – перше та головне – це, звичайно ж, рішення про відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу. І я можу підтвердити, що ми з Жозепом докладно обговорювали це питання", – розповів глава МЗС.

Він додав, що продовжується робота з державами-членами над ухваленням цього рішення.

У соцмережі Х Кулеба повідомив, що вони з Боррелем також докладно обговорили пропозицію щодо створення загальноєвропейської зони оборонної промисловості, в якій члени ЄС, кандидати та країни-однодумці об’єднають зусилля в оборонному виробництві.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.