ЄС заборонить експорт двигунів для безпілотників і верстатів у росію,

єс,євросоюз

Європейський Союз у межах нового пакету антиросійських санкцій пропонує запровадити заборону на експорт деяких типів станків та деталей до них.

Як пише Bloomberg з посиланням на внутрішні європейські документи, йдеться про станки та деталі, які можуть бути використані для виробництва зброї, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, за даними агентства, Брюссель розглядає можливість обмежень на такі товари як літієві батареї, термостати, деякі хімікати, двигуни для безпілотників.

Згідно з документом, до проєкту пропозицій щодо нового пакету, як і очікувалося, буде включено заборону на поставки російських алмазів з 1 січня. Також у ньому фігурують додаткові заходи, які дозволять, на думку ЄС, забезпечити дотримання стелі цін на російську нафту.

Очікується, що члени Євросоюзу обговорять ці пропозиції цього тижня. У повідомленні наголошується, що за підсумками цього обговорення список запропонованих заходів ще може зазнати змін.

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що планує подати в середу спільно з Єврокомісією пропозиції щодо 12-го пакету антиросійських санкцій, що включає, зокрема, обмеження щодо російських алмазів, заходи щодо підвищення ефективності стелі цін на нафту з рф.

Попередній пакет санкцій ЄС ухвалив у червні 2023 року.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.