Суд арештував майно одного з найбільших постачальників Міноборони Гринкевича (оновлено)

гринкевич

За ініціативи Державного бюро розслідувань суд арештував майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони.

Про це пише "Бабель" із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Ідеться про нерухомо майно, автівки преміум класу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також майно та рахунки підконтрольних йому компаній.

Експерти встановили, що вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби Міноборони у 2023 році, не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання.

Пізніше у ДБР офіційно підтвердили факт арешту майна Гринкевича. Зазначається, що також в межах розслідування за фактом здійснення поставок товарів для потреб Міноборони було проведено обшуки за адресами проживання та роботи бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів і підконтрольних йому компаній.

Читайте також: Міноборони розірвало угоди з фірмами Гринкевича після публікацій у ЗМІ. Але не всі

Як повідомлялося, наприкінці грудня ДБР затримало львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича на спробі дати $500 тисяч хабаря одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за закриття справи проти його компаній. Суд арештував його з альтернативою внесення застави у розмірі 428 млн₴

Йдеться про кримінальне провадження, порушене за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. За даними слідства, компанії львівського бізнесмена отримали 23 підряди на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн, але не виконали їх.

Зокрема, правоохоронці встановили, що 6 контрактів підрядник не виконав повністю. Щонайменше за 7 договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов’язань. Також, встановлено, що 8 договорів виконані із запізненням від 3 до 5 місяців.

За попередніми оцінками сума збитків держави у цій справі може сягати понад 1 млрд₴

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.