Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики

Читать на русском

Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики

Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики

Акціонерне товариство Latvenergo передало Україні пакет допомоги, що містить обладнання для відновлення пошкодженої внаслідок російських атак енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє Delfi.

Допомога українській енергетиці від Латвії

Зазначено, що Україна отримала трансформатор ТС-250000/330 потужністю 250 МВА, який раніше використовували на Ризькій ГЕС, компресор стисненого повітря GR110 і 60 тонн трансформаторної оливи.

З доставкою негабаритного вантажу до місця призначення допомогла латвійська Державна пожежно-рятувальна служба. Транспортні витрати покрив Євросоюз.

"З постачанням високовольтного трансформатора, оливи і компресора жителям України буде надано допомогу на побутовому рівні, а також для водопостачання і теплопостачання лікарень, шкіл та інших об’єктів", – заявив адміністративний директор Latvenergo Арніс Кургс.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.