Санкції працюють: У Росії знову зірвали строки виробництва нового літака для заміни Boeing та Airbus

россия,самолет,мс-21

Початок серійного виробництво пасажирського лайнера МС-21, який мав би замінити у Росії іноземні літаки, перенесли вдруге від початку повномасштабної війни в Україні.

Про це повідомив голова держкорпорації "Ростєх" Сергій Чємєзов, передає російський Інтерфакс.

Він визнав, що запустити виробництво нового російського літака в запланований строк (до кінця 2024 року) не вдасться. За його словами, цю дату перенесуть на 2025 або навіть на 2026 рік:

"У нас випробування ще не завершені. Як випробування завершимо, за результатами – одразу", – сказав Чємєзов.

Коли саме планують завершити випробування МС-21, він не уточнив.

"Ми хотіли б максимально швидко, але зараз я не можу сказати", – додав голова "Ростєху".

Читайте детальніше: Росія створила найдорожчий пасажирський літак – його ціна вища за аналоги від Airbus і Boeing

МС-21 мав стати першим середньомагістральним літаком, створеним у пострадянській Росії. Літак планувалося створити з використанням композитних матеріалів крила та двигунів американської компанії Pratt&Whitney. Однак через санкції ці матеріали та обладнання стали постачати в Росію заборонено.

Перший політ МС-21 здійснив у травні 2017 року. У лютому 2019 року голова "Ростєху" повідомив, що терміни запуску в серійне виробництво МС-21 перенесли на кінець 2020 року через санкції США.

Наприкінці 2021 року гендиректор корпорації "Іркут", яка розробляє МС-21, обіцяв, що перші літаки передадуть експлуатантам у другій половині 2022 року. Однак після початку повномасштабного вторгнення в Україні і посилення санкцій терміни постачання нових російських літаків було перенесено на 2024 рік.

Наприкінці лютого найбільшому російському авіаперевізнику – "Аерофлоту" – замість чотирьох повноцінних літаків МС-21 надали макет лайнера.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.