Команда МВФ прибула в Україну: що обговорюватимуть

мвф

Команда Міжнародного валютного фонду на чолі із заступником директора Європейського департаменту Фонду Умой Рамакрішнан розпочинає у понеділок у Києві зустрічі з представниками влади України та іншими партнерами.

Як заявив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, команда МВФ також візьме участь 13 лютого в інавгураційному засіданні Керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, який адмініструє МВФ, передає Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що на цій зустрічі представників влади України, партнерів з розвитку та фахівців МВФ обговорюватимуться пріоритети посилення можливостей України та підтримка МВФ цього завдання.

Після цих зустрічей 17 лютого місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України у Варшаві в контексті третього перегляду програми розширеного фінансування EFF.

Чотирирічну програму EFF було затверджено 31 березня 2023 року. Перший транш $2,7 млрд виділено на початку квітня, другий і третій у розмірі SDR664 млн (близько $890 млн) – на початку липня та в середині грудня.

Плановий графік програми передбачає виділення Україні ще одного траншу наприкінці лютого 2024 року за підсумками третього перегляду та оцінки виконання зобов’язань на кінець грудня 2023 року.

На 2024 рік передбачено ще три транші: SDR1,67 млрд ($2,22 млрд) у середині червня, потім по SDR835 млн ($1,11 млрд) на початку вересня та грудня.

На 2025 рік намічено два транші: по SDR684 млн ($912 млн) на початку березня і наприкінці серпня, після чого плануються ще три останні транші по SDR966 млн ($1,28 млрд).

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.