Українські лікарні отримали понад 10 тисяч генераторів на випадок блекаутів

генератор

Зараз українські лікарні мають для безперебійної роботи 10 413 генераторів. Вони спрацьовуватимуть у критичних ситуаціях та постачатимуть напругу в мережу.

"Завдяки автономним джерелам живлення у медзакладах функціонуватимуть відділення інтенсивної терапії та операційні, а лікарі зможуть і далі рятувати пацієнтів", – сказано в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ нагадали, що саме керівники лікарень відповідальні за створення умов для стабільної роботи медзакладу в разі надзвичайних ситуацій, зокрема блекаутів. Керівники медзакладів мають подбати про резерв пального для генераторів та перевірити їхню працездатність.

Нещодавно 40 потужних генераторів було розподілено до медзакладів України у межах співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.