Війна завдала довкіллю Київщини збитків уже на понад 49 млрд грн

Війна завдала довкіллю Київщини збитків уже на понад 49 млрд грн

Станом на кінець 2023 року війна із рф завдала довкіллю Києва та Київської області збитків на 49 мільярдів 274 мільйони гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Державної екологічної інспекції Столичного округу.

У інспекції виокремили низку напрямків, які зазнали шкоди через агресію рф.

Найбільше війна зашкодила атмосферному повітрю через горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури – 46 мільярдів 836 мільйонів 486 тисяч гривень.

Земельним ресурсам столичного регіону завдано збитків на суму 2 мільярди 54 мільйони 690 тисяч гривень, внаслідок засмічення та забруднення через руйнування.

Збитки, які були завдані територіям та об’єктам природно-заповідного фонду становлять 382 мільйони 836 тисяч гривень.

Важливо не лише покарати росію за всі злочини проти довкілля, вчинені в Україні, починаючи з 2014 року, але й змусити державу-агресора відшкодувати всю заподіяну шкоду

— йдеться у повідомлені.

Нагадаймо, що за рік на Київщині створили 23 об’єкти природно-заповідного фонду.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.