Євросоюз розширив заборону на транзит товарів через територію Росії

єс,санкції

Європейський Союз ухвалив рішення розширити заборону на транзит товарів з ЄС до третіх країн через територію Росії, поширивши її на будь-які товари , які можуть мати військове призначення.

"Заборона на транзит, яка зараз поширюється на товари та технології подвійного призначення, що експортуються з ЄС до третіх країн через територію Росію, буде розширена на всі товари, які можуть бути використані на полі бою", – йдеться в заяві ЄС, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, згідно з заявою, ЄС також забороняє на своїй території громадянам Росії обіймати керівні посади в компаніях, зокрема, пов’язаних із наданням росіянам послуг криптогаманців.

Обмеження також вводяться на "надання програмного забезпечення для управління підприємствами та програмного забезпечення для промислового дизайну та виробництва".

Розширюється також список заборонених товарів, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню сектора оборони та безпеки РФ, зокрема хімікатів, літієвих батарей, термостатів, двигунів постійного струму та серводвигунів для безпілотних літальних апаратів (БПЛА), верстатів та деталей машин.

ЄС запровадив додаткові обмеження і на імпорт товарів, які приносять Росії значні доходи і тим самим дозволяють продовжувати ведення агресивної війни проти України. Серед них – чавун та шпігелі, мідний дріт, алюмінієвий дріт, фольга, труби та трубки на загальну суму 2,2 млрд євро на рік.

Запроваджується також нова заборона на імпорт зрідженого пропану (LPG) з 12-місячним перехідним періодом.

Як повідомлялося, Рада ЄС остаточно затвердила дванадцятий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти РФ у відповідь на продовження агресійної війни проти України.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.