В "Ощадбанку" спрогнозували рекордний прибуток

ощадбанк

Керівництво державного "Ощадбанку" прогнозує рекордний чистий прибуток для банку – близько 6-7 млрд₴

Про це в інтерв’ю Forbes повідомив голова правління держбанку Сергій Наумов.

За підсумками трьох кварталів 2023 року "Ощадбанк" отримав 14,2 млрд грн чистого прибутку. Більшу його частину – майже 9 млрд грн – банк отримав завдяки операційній діяльності, розповів голова правління "Ощаду".

Порівняно з аналогічним періодом минулого року чистий процентний дохід збільшився на 33%, до 13,8 млрд грн, чистий не процентний дохід – на 10%, до 5,5 млрд₴

Але на кінцевий річний результат чистого прибутку може вплинути переоцінка цінних паперів, яку Наумов оцінив у 4,7 млрд₴ Що точно призведе до зменшення чистого прибутку – додаткове оподаткування банків, закон, який нещодавно ухвалила Верховна Рада. Ставку для банків підвищили до 50%.

"Плануємо, що з урахуванням усього цього ми заробимо приблизно 6-7 млрд грн", – зазначив Наумов. Це буде рекордний прибуток для банку.

Як повідомлялося, за результатами 2022 року державний "Ощадбанк" отримав чистий прибуток у розмірі 690 млн грн, що у 1,6 раза менше, ніж у 2021 році – 1,1 млрд₴

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.