Голова Мінфіну Марченко про видатки на оборону: "Це максимум, на який спроможна економіка"

марченко,сергій

Україна використовує всі можливості для фінансування сектору безпеки та оборони, спрямовуючи на це зібрані податки та внутрішні запозичення.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив на пресконференції, передає Укрінформ.

"Звісно, коштів на безпеку та оборону достатньо не буває, особливо в умовах війни. Але на запитання – "чи можемо надати більше?" – відповім: на цьому етапі йдеться про максимум, на який спроможна наша економіка. Ми зібрали максимум податків та зборів і всі спрямували на захист держави. Все, що вдається позичати на внутрішньому ринку, ми також скеровуємо на сектор безпеки та оборони", – запевнив Марченко.

За словами міністра, тому потрібно перш за все раціонально використовувати обмежений ресурс за цим напрямком для отримання максимального результату.

"Це ключове питання для виживання країни", – додав голова Мінфіну.

Читайте також: Видатки на оборону з початку року досягли 1,4 трильйона

Як повідомлялося, 9 листопада Верховна Рада ухвалила закон "Про державний бюджет України на 2024 рік" із доходами 1,77 трлн грн та видатками на рівні 3,36 трлн₴ При цьому видатки на оборону на наступний рік передбачені на рівні майже 1,7 трлн грн, що менше, ніж заплановано у поточному році.

Детальніше читайте у матеріалі БізнесЦензора: Бюджет-2024: Чому видатки на чиновників зростають, а на військовослужбовців – ні?

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.