Влада Рівненщини замовила будівництво укріплень за секретними цінами на 1 мільярд. Їх зводитимуть два роки

зима,окоп

Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА уклав три угоди на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд на території області загальною вартістю 946,86 мільйона гривень.

Про це повідомляють Наші гроші із посиланням на дані у системі Prozorro.

Зокрема, на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд для 59 об ТрО витратять 274,85 млн грн, для 56 об ТрО – 307,09 млн грн, для 60 об ТрО – 364,92 млн₴

При цьому у системі не вказано ні виду оборонної споруди, ні точної локації, ні назви будівельного підрядника, ні кошторисних цін. У "Прозорро" оприлюднено тільки дату завершення будівництва – 26 грудня 2025 року. Тобто йдеться про будівництво якихось об’єктів впродовж двох років.

Скільки коштів держава виділила на будівництво укріплень?

  • 19 січня Кабмін виділив профільним відомствам та обласними державним адміністраціям 17,5 мільярда гривень на зведення фортифікаційних укріплень та невибухових загороджень.
  • 12 січня Кабінет Міністрів виділив Міністерству оборони 2,49 мільярда гривень на будівництво фортифікаційних укріплень та загороджувальних смуг.

Нагадаймо, наприкінці листопада минулого року Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони створили робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд, у тому числі за кошти приватних компаній.

Тоді ж президент Володимир Зеленський провів у Запорізькій області нараду щодо будівництва фортифікаційних споруд, доручивши прискорити їх зведення на всіх основних напрямках.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.