Понад 4 роки тюрми: Суд підтвердив вирок чиновнику Міноборони за спробу дати хабар аудиторам

приговор

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) залишила без змін вирок, яким до 4,5 років позбавлення волі засудили колишнього заступника начальника управління Міністерства оборони Дмитра Комаху за пропозицію надання неправомірної вигоди.

Як повідомляє пресслужба суду, його звинувачували у пропозиції надати 24 млн грн неправомірної вигоди за позитивний аудиторський висновок на користь приватної компанії, що дозволило б їх отримати понад 400 млн грн на облаштування спеціального об’єкта та претендувати на майбутні договори з Міноборони (ч. 3 ст. 369 КК України).

"За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту та задовольнила апеляційну скаргу викривача. Вирок ВАКС від 24 березня 2023 року змінено в частині виплати викривачу винагороди коштом Державного бюджету України за процедурою безспірного списання 1,68 млн₴ У решті вирок ВАКС залишено без змін", – йдеться у повідомленні.

У ВАКС додали, що це рішення набрало законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Читайте також: Колишня очільниця Податкової служби на Одещині отримала 6 років тюрми за спробу підкупити прокурора

У повідомленні не вказані прізвища засудженого та викривача. За даними видання "Слово і діло", йдеться про ексзаступника начальника управління Мінборони України Дмитра Комаху, який пропонував директору департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Андрію Бойку 24 млн грн неправомірної вигоди за позитивний аудит облаштування "Фортеці" – об’єкту спеціального призначення "Єдиний центр безпеки Центрального управління безпеки військової служби ЗСУ".

За даними слідства, Комаха навесні 2021 року намагався підкупити директора департаменту внутрішнього аудиту Міноборони в інтересах комерційної компанії, яка виконувала роботи з реконструкції підземної частини будівлі одного з центральних управлінь під Єдиний центр безпеки для Міноборони.

На думку слідства, кошти призначались за позитивний аудиторський висновок щодо відповідності, повноти та якості поставленого комерційною компанією обладнання умовам державного контракту. Свої "послуги" посадовець управління військових представництв оцінив у 7 млн грн – саме стільки він мав отримати за своє "посередництво" між комерційною компанією і директором департаменту внутрішнього аудиту.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.