Люди намагалися виїхати з Вовчанська, авто потрапило під обстріл – ОГП повідомляє про загиблих і поранених

За даними слідства, ще перебуваючи в місті вони потрапили під російський обстріл. 70-річний водій автівки та 83-річна пасажирка загинули на місці.

На Харківщині авто з цивільними потрапило під російський обстріл у Вовчанську, двоє людей загинули, ще двоє поранені, повідомляє у телеграмі Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 16 травня чотири мирних жителя намагались на авто виїхати з міста Вовчанськ, який атакують сили РФ.

«Дорогою містом вони потрапили під ворожий обстріл. 70-річний водій автівки та 83-річна пасажирка загинули на місці. Дружина водія та ще один пасажир отримали поранення», – йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора додають, що прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей. Україна евакуювала майже 10 000 людей з прикордоння Харківщини від початку цього наступу.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), станом на 15 травня сили РФ просунулися не більше ніж на вісім кілометрів від міжнародного кордону на півночі Харківської області.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.