Блінкен розповів, як саме США допомогли Україні захиститись від російських кібератак

Читать на русском

Блінкен розповів, як саме США допомогли Україні захиститись від російських кібератак

Блінкен розповів, як саме США допомогли Україні захиститись від російських кібератак

Сполучені Штати Америки разом із партнерами допомогли Україні посилити захист цифрових мереж від кібератак країни-агресора Росії. Після початку повномасштабного вторгнення в Україну, Москва значно збільшила кількість мережевих атак.

Про це розповів державний секретар США Ентоні Блінкен, виступаючи на конференції RSA у Сан-Франциско, присвяченій кібербезпеці, передає "Голос Америки". Він зазначив, що РФ піддала інфраструктуру країни натиску кібератак, коли почала війну.

"Ми допомогли їм посилити їхні мережі, перенести важливі державні дані у хмару, підвищити стійкість національних комунікацій та іншої критичної інфраструктури", – заявив глава зовнішньополітичного відомства Штатів.

Блінкен наголосив, що досвід захисту українських мереж Вашингтон хотів би масштабувати у всьому світі.

Також він оголосив про Національну стратегію кібербезпеки, яка передбачає спільну боротьбу з союзниками проти кіберзагроз. Держсекретар зазначив, що роль кібертовариства як партнерів у цьому – "різниця між перемогою та поразкою у технічному змаганні".

"Це важливо для сприяння становленню більш демократичного світу, де дотримується верховенство права, де диктатори та агресори несуть відповідальність", – додав Блінкен.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.