Україна навряд чи отримає запрошення до Альянсу найближчим часом, – посол США у НАТО

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ймовірність того, що Північноатлантичний Альянс запросить Україну приєднатися під час війни часом дуже невелика. Водночас НАТО продовжує переговори щодо вступу, щоб продемонструвати свою довгострокову підтримку. Про це заявила постійний представник США в НАТО Джуліан Сміт, пише Politico.

"Я думаю, що союзники зараз згодні з тим, що належне запрошення малоймовірне, поки вони беруть участь у повномасштабній війні", – вважає Сміт.

Водночас вона зауважила, що Альянс все ще бажає, щоб Україна отримала сигнал про довгострокову підтримку Північноатлантичного союзу.

"Ми хочемо дати зрозуміти президенту Зеленському (Володимир Зеленський, президент України, – ред.) – якщо він приїде особисто – що ми глибоко зацікавлені в довгострокових відносинах з Україною і шукаємо способи визнати все, чого вони досягли, і що наша підтримка не зникне, і що ми не відволікатимемося", – зауважила постійний представник США в НАТО.

BAGNET нагадує, що Вільнюський муніципалітет приєднається до ініціативи підтримки вступу України до НАТО, тому 7-11 липня у литовській столиці вивісять щонайменше 33 тисячі українських прапорів.

Підготував: Сергій Дага




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.