Київ отримав перші вагони метро від Варшави. ФОТО

варшава,вагон

Київський метрополітен отримав перші 6 вагонів із обіцяних 60 від Варшави в якості благодійної допомоги столиці.

"Оглянув сьогодні першу партію – 6 вагонів метрополітену, які київська підземка отримала від Варшави в якості благодійної допомоги столиці. Це стало можливим завдяки підписаному минулого року листу між столицями Польщі та України щодо безоплатної передачі 60-ти виведених з експлуатації вагонів Варшавського метрополітену", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Отримані вагони належать до рухомого складу серії №81-717, який також експлуатується і в київському метро. Вони, насамперед, будуть використані як технічні донори для капітальних ремонтів діючого рухомого складу.

Кличко зауважив, що для Київського метрополітену це вагома допомога, оскільки 80% рухомого складу – радянського виробництва.

"Постачання всіх 60 вагонів відбудеться поетапно протягом цього року", – додав мер столиці.

Інвентарний парк вагонів КП "Київський метрополітен" складає 821 вагон різних моделей та років випуску, з яких 656 – радянського виробництва. Із 2014 до 2017 року відбувалися роботи з модернізації 135 вагонів за кошти Кіотського протоколу. Також лініями столичного метрополітену курсує 30 вагонів виробництва ПАТ "КВБЗ".

Кожні 480 тис. км (раз на чотири роки) вагони проходять заводський (від поточного до капітального) ремонт, у рамках якого здійснюють профілактичний ремонт та ревізію обладнання системи керування, гальмівної системи, ремонти двигунів та інші необхідні роботи, що забезпечують безперебійну роботу рухомого складу та необхідний рівень безпеки руху.

Київ отримав перші вагони метро від Варшави 01

Київ отримав перші вагони метро від Варшави 02

Київ отримав перші вагони метро від Варшави 03

Київ отримав перші вагони метро від Варшави 04




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.