В окупантів є незначні тактичні успіхи під Авдіївкою, їхньому командуванню доведеться робити вибір: у ISW оцінили ситуацію

Читать на русском Read in English

В окупантів є незначні тактичні успіхи під Авдіївкою, їхньому командуванню доведеться робити вибір: у ISW оцінили ситуацію

В окупантів є незначні тактичні успіхи під Авдіївкою, їхньому командуванню доведеться робити вибір: у ISW оцінили ситуацію

Війська Росії забезпечили собі додаткові незначні тактичні успіхи на північний і південний захід від Авдіївки. Проте за останні 24 години вони не досягли значного просування в цілому на Авдіївському напрямку.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) за 29 квітня. На думку аналітиків, окупанти будуть обирати серед багатьох напрямків майбутніх операцій біля захопленого міста, але невідомо, на якому саме з них командування зосередить їхні зусилля в найближчому майбутньому.

У публікації посилаються на геолоковані кадри за останні два дні, які вказують, що війська РФ просувалися в західній і північно-східній частині Очеретиного (на північний захід від Авдіївки), вздовж залізниці до північно-західної околиці Очеретиного та в Нетайловому (на південний-захід від Авдіївки).

Російські пропагандисти у цей час стверджували, що армія РФ також просунулась на північний захід від Очеретиного у напрямку Новоолександрівки на ділянці завширшки 1,2 км та глибиною 1,7 км. Один блогер заявив, мовляв, вони пройшли на 400-450 метрів на захід від траси між Нетайловим і Уманським.

В окупантів є незначні тактичні успіхи під Авдіївкою, їхньому командуванню доведеться робити вибір: у ISW оцінили ситуацію. Карта qkxiqdxiqdeihrant

Однак у ISW не побачили візуального підтвердження заявлених російських "здобутків". Там зазначили, що Міністерство оборони РФ заговорило про "захоплення" села Семенівка на захід від Авдіївки лише після того, як Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 28 квітня повідомив про виведення українських сил із населеного пункту.

Російські блогери також заявляли про операції окупантів "із зачистки" у Бердичах, Очеретиному, Новокалиновому та Кераміку. Напередодні бої тривали в районі цих населених пунктів, а також Архангельського, Новобахмутівки, Соловйового, Сокола, Новопокровського, Новоселівки Першої, Орлівки та Уманського.

"У російських сил є можливість вибирати серед безлічі тактичних напрямків майбутніх наступальних операцій біля Авдіївки, але залишається незрозумілим, на чому вони зосередять свої зусилля у найближчому майбутньому", – зазначили в ISW.

Російські блогери лише висловлюють припущення про те, які цілі окупанти можуть переслідувати на північний захід від Авдіївки, але не дійшли чіткого консенсусу. Так, кілька відомих пропагандистів заявили, що ЗС РФ проводять наступальні операції в районі Кераміка, щоб просунутися до Архангельського, але також намагатимутьсяться пройти на захід від району Очеретиного в бік Сокола й на південний захід до лінії Новопокровське – Новоселівка Перша.

"Ми продовжуємо вважати, що "стабілізація" виступу на північний захід від Авдіївки ставить російське командування перед вибором: або продовжувати наступ на захід до заявленої оперативної мети – Покровська, або спробувати просунутися на північ для проведення можливих додаткових наступальних операцій біля Часового Яру", – наголосили в ISW.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.