ЦНС: Окупанти примусово виселяють українців із Голої Пристані, Коханів та Гладківки

Читать на русском

ЦНС: Окупанти примусово виселяють українців із Голої Пристані, Коханів та Гладківки

ЦНС: Окупанти примусово виселяють українців із Голої Пристані, Коханів та Гладківки

Російські загарбники розпочали примусове виселення жителів кількох населених пунктів окупованої частини Херсонщини. Йдеться про Голу Пристань, Кохани та Гладківку.

У будинки вивезених людей окупаційні адміністрації селять росіян, для українців же створюються максимально складні умови, спрямовані або на стимулювання їх виїхати до РФ, або до "мобілізації" в окупаційну армію. Подробиці розкрили у Центрі національного спротиву.

Дані щодо примусового виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки у ЦНС отримали від представників місцевого підпілля.

"Окупанти проводять вивезення населення відібраними зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусами. Населення тимчасово розміщують у населених пунктах півдня Херсонської області та у Криму. Приміщення, де їх розміщують, спеціально переповнені та мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати їх переїхати до Росії, а чоловіків спонукати до постановки на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційного війська", – розповіли у Центрі.

При цьому загарбники забороняють українцям, яких депортують із їхніх домівок, брати з собою габаритні речі: їм дозволено лише ручну поклажу.

"Таким чином окупанти вивільняють домівки та квартири для розміщення російських окупантів, працівників російських адміністрацій та росіян, що бажають переїхати у визначені населені пункти", – зазначили у ЦНС.

Також з окупованих територій повідомляють, що над ділянкою дороги Р57 між Голою Пристанню та Таврійським окупанти монтують накриття з сітки: її закріплюють на деревах та стовпах на узбіччі. Так загарбники намагаються захистити свою техніку від дронових атак українських воїнів.

Окупанти примусово виселяють українців з Голої Пристані, Коханів та Гладківки – ЦНС qrxiquirriexant

"Дані заходи є частиною російського плану з витіснення українців з прифронтових ділянок, що є складовою геноциду українського населення та цілковитої зміни демографічного складу на ТОТ півдня та сходу України. Лише самоорганізація українського суспільства та злагоджені дії з допомоги Силам оборони України допоможуть запобігти цим планам росіян. Кожен окупант, причетний до депортації українців, буде покараний за свої злочини. Ви також можете наблизити цей час, повідомляючи інформацію про ворога, його розташування, скупчення техніки за цим анонімним посиланням", – резюмували у ЦНС.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.