США не виявили зловживань з військовою допомогою в Україні

himars

В адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що не виявили зловживань щодо озброєння, яке було передано Києву для відбиття російської агресії.

Про це під час брифінгу повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Європейська правда.

"Ми не бачили жодних ознак того, що мала місце якась широкомасштабна корупція або зловживання з боку українських військових", – зазначив він.

За його словами, США дуже наполегливо працюють над тим, щоб гарантувати підзвітність за кожну систему, яка надається Україні.

"Щоб ми могли запевнити Конгрес і американський народ, що ця техніка використовується належним чином на полі бою. Ми додали експертів і людей до команди в Києві спеціально для цілей підзвітності. І українці розуміють нашу потребу у цьому", – наголосив Кірбі.

Представник Білого дому запевнив, що кожна одиниця військової допомоги, що передається Україні, надається після ретельного обговорення на основі того, що, за словами Києва, йому потрібно.

"У багатьох випадках ця зброя потрапляє прямо з вантажівок і потягів до рук солдатів на полі бою – не завжди, але часто це відбувається дуже швидко. Вони використовують її належним чином для захисту своєї країни", – резюмував Кірбі.

Як повідомлялося, у Білому домі заявили, що вже не мають коштів для нових пакетів військової допомоги Україні до її ухвалення Конгресом США.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.